רעיית צאן בשבת

השאלה: שלום,
אני מתחילה לעבוד בקרוב בחווה ברעיית צאן. החלקאי הוא חילוני ומוציא את הצאן למרעה גם בשבתות. יש לי מספר שאלות-
1.האם מותר עקרונית לרעות צאן בשבת?
2. אם לא, איך ניתן להתגבר על בעיות נלוות כמו תחום שבת וטלטול (למשל של מי שתייה).
3. בנוסף יש להגמיע את הטלאים במשקה שמכינים מאבקת חלב. האם יש בעיה להכין אותו בשבת?
4. ברצוני ללכת בשבת לתפילה בישוב הקרוב לחווה. קצה הישוב נמצא במרחק אווירי של כ 900 מ´ מהחווה, אבל בית הכנסת נמצא במרחק העולה על ק"מ. האם מותר לי ללכת לשם? האם עלי לשבות בישוב? כדי לקבוע שביתה ביישוב, אני חייבת להיות נוכחת שם בכניסת השבת או שמספיק אם השארתי שם מאכל מראש? אם זה מספיק, האם עלי לעשות זאת לקראת כל שבת ושבת או שאפשר להשאיר חבילת מצות פעם אחת לכל השבתות שאהיה שם השנה?

תודה רבה ואשמח אם תאירו את עיני בבעיות הלכתיות נוספות הנוגעות לשאלות אלו שלא חשבתי עליהן.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 1:19:07 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. שאלות מרעה קשות הן, אם הבהמה יוצאת מעצמה אפשר ללוות אותה אולם אין להנהיג את הצאן. אם תשלחי לי מייל לאחר החג אשלח לך מאמר שמסכם פעולות הקשורות בצאן.
2. אין לטלטל מים וכדו´ מחוץ לתחום.
3. יש להכין מערב שבת ולשמור בקרור.
4. אפשר להניח ערוב אחד, אלא שצריך כל פעם לבדוק האם הוא לא נאכל, ואז אפשר ללכת לבית הכנסת ביישוב. ובלבד שבית הכנסת איננו רחוק יותר מ 2 ק"מ מהמקום שבו את שובתת.

מועדים לשמחה