שבת

השאלה: שלום רב,
רציתי לדעת, בבקשה, מה מקור האיסור על צפייה בווידאו שפועל מעצמו (דהיינו, נדלק בעזרת כיוון שעון טרם כניסת שבת, ונכבה מאליו- ללא חשש תיקון וכו׳). האם האיסור הוא מפאת רוח השבת או שמא שיש איסור נוסף? אין הנאה של יהודי מעבודת יהודי אחר בשבת.
לסיכום: האם האיסור מדאורייתא? האם עניינו הוא רוח השבת ו/או הטעייה. אם אפשר להוסיף בעניין.
זכו למצוות.
יאיר

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 5:41:05 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

האיסור הוא משום מראית עין, כל דבר שעושה רעש ויש בו חשש חילול שבת נאסר. כשם שאסור להפעיל מטחנה ומכונת כביסה בשבת.