שבת

השאלה: שלום חזרתי בתשובה וההורים שלי חילונים הם באו מבית דתי עכשיו ברוך השם שבת אצלנו הכל בסדר רק שאני לא בבית הם מדליקים טלויזיה אבל שאני בבית הם מחלישים אותה הם עושים לי פלטה מיכם הכל. היום הייתי אצל סבא וסבתא שלי פתאום שחזרתי אבא שלי אומר לי לך תראה את החדר שלך תראב איזה נקי הוא אז אמרתי לו מתי ניקית הוא אמר לי היום בצהריים(שבת) הוא היתחיל פסח בשבת.עכשיו הוא לקח את כל הספרי קודש סידורי תפילה גמרא משניות ועוד וסידר אותם בסיפריה ולקח את התפילין ושמעתי שיש הלכה שאומרת שאסור לגעת בתפילין בשבת הוא חילוני והוא נגע לי בדברים האלה היזיז אותם ממקום למקום ניגב את האבק שהיה עליהם הזיז את התפילין והטלית בבקשה אני נכנסתי ללחץ ואני חושב שאני צריך להחליף את כל הדברים האלה.
תעזרו לי בבקשה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 5:20:37 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין כל טומאה או איסור בדבר שחילוני נגע אפילו בשבת, ועל כן אין לך מה לחשוש בעניין הספרים תפילין וכדו´. נגיעה לא אוסרת את חפצים.
אולי שמעת לעניין יהודי שעשה מלאכה בשבת בעבור יהודי אחר, בכך יש מקום לדון, אולם בנידון שלך אין כל חשש.