שבת

השאלה: האם מותר בזמן הזה לחמם מיים ביום טוב כדי להתרחץ? האם אפשר להגדיר את הרחיצה כדבר השווה לכל נפש?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 10:06:50 AM
בס"ד

שלום לך משה וברכת ד' עליכם

לשאלתך אודות חמום מים ביו"ט על מנת להתרחץ כנראה כוונתך היא לחמום מים לרחוף פניו ידיו ורגליו, שהרי לא התירו חמום מים לרחיצת כל גופו של אדם אלא פניו ידיו ורגליו (עיין שו"ע תקיא סעי'ב). ולשאלתך האם בימינו רחיצות אלו שוות לכל נפש, עיין בבאור הלכה (תקיא סעי' ב ד"ה ידיו) שהמשנ"ב הסתפק שמא רחיצת רגלים בימינו שלא הולכים יחפים איננה שווה לכל נפש, ואולם משמע מדבריו שהתיר זאת מכיוון שכל רחיצה שאיננה של כל הגוף איננה רחיצה האסורה ביו"ט, ולכן התיר גם לרחיצת רגליו. ברור שרחיצת פניו וידיו גם בימנו שווה לכל נפש.