שבת אצל חמותי

השאלה: שלום לרב,
רציתי לדעת, חמותי לאמקפידה כ"כ על הלכות בביתה,
וקיימים אצלה בכיור ספוג לרחיצת כלים בשריים וספוג אחד לחלביים.
מה עלי לעשות בשבת כאשר אני אצלה?אני מאוד רוצה לעזור ולשטוף כלים כי היא טורחת מספיק, אך אני יודעת ששימוש בספוג עובר על איסור סחיטה..אין לה עוד אפשרויות שם, רק הספוגים.. מצד שני איני רוצה לבקש אמצעי אחר לשטיפת הכלים כדי לא להעליב אותה מכייוןן שלא מזמן חזרה בתשובה וזה נושא רגיש אצלה. השאלה אם אני יכולה להשתמש בספוג הרחצה לשטיפת הכלים במצב כזה, ואם לא מה לעשות?
תודה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 1:35:25 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

איני יכול להתיר ספוג בשבת, אולם יש לי עצה בעבורך תלבשי כפפת פלסטיק על הידים ועם הפלסטיק הזה תשטפי כלים (ללא ספוג), את החומר תשימי ישירות על הכפפה. כדאי יהיה להשאיר את הכפפה אצל חמותך כדי שהיא תשאר רק שלך, ואז זה ישמר משבת לשבת.

בהצלחה

צום החמישי לששון ולשמחה