שבת דחוף בבקשה!

השאלה: שלום לכבוד הרב!

אני מצטער שאני כותב אותה שאלה אליך בזמן שכתבתי אותה לרב אחר(מכיוון והרב עדיין לא ענה,בטח מטרדת הכנות לשבת) אך "עת לעשות לד´ הפרו תורתך" ואם לא אעשה את זה ח"ו יכול להיות שאחלל שבת או שאני יחמיר את מצבי לשווא.

לעניין...יש לי דלקת חניכיים בפה ואני צריך לקחת כדורים למשך שבוע רצוף,האם מותר לי לקחת אותם?והאם בכלל מותר לי לקרוע את העטיפה שלהם?

והאם מותר לי לנער מכנס ג´ינס בשביל להוריד אותו מעלי?למרות שזה יעיף ממנו אבק שיכול להיות שיש עליו?

ואם אפשר בבקשה לא לפרסם את השאלה שלא תחלש דעתו של הרב השני,תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 4:59:56 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. אפשר לקחת את התרופה. יש לפתוח את הכדורים כבר קודם השבת לפי הכמות שצריך בשבת.
ב. מותר להוריד ואין לנער, אלא להוריד כרגיל.

רפואה שלמה ושבת שלום.