שבת דחוף בבקשה!

השאלה: שלום לכבוד הרב!

התקנו בדלת שלנו ידיות חדשות,אך נראה לי שיש לנו בעיה.
הידית בנויה ככה אצלנו,יש מוט ברזל ומשני צדידיו יש ידיות,הידיות לא יכולות לצאת לגמרי בגלל שיש שם מן בורג שחוסם אותם מלצאת,אך הם זזות על המוט כשפותחים את הדלת,וכשהם זזות לפעמים צריך להחזיר אותם חזרה לחור של הידית.

האם במקרה כזה מותר לפתוח את הדלת בשבת?והאם מותר להחזיר את הידית?

שבת שלום!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 4:45:46 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לצערי לא כל כך הבנתי את המבנה של הידית, אולם נראה שאם זה קבוע, דהיינו רגילות לפתוח ולסגור ולהזיז את הידיות, אין כאן תוקע, שהרי כאן זה נעשה לצורה קבועה, כשם שבזמן חז"ל הכניסו לחורי הדלת את המוט שלא יפתח, וזו כנראה לא תקיעה בלחץ שהרי זה דבר רגיל, ועל כן נראה לי שמותר, אולם מכיוון שאינני מבין עד הסוף כדאי אולי לשאול רב בשכונה שהוא יכול לראות את המכשיר החדש.