שבת - דחוף

השאלה: אנחנו שוהים בכפר קטן בחו"ל בשבת ויש לנו 2 שאלות:
1. לגבי טלטול ילדה קטנה בשבת. הילדה איננה הולכת יותר מ-2-3 צעדים לבד. האם יש נפקא מינא אם הילדה מסוגלת ללכת בכוחות עצמה או לא? האם יש דרך להעביר אותה מבית אחד לבית אחר?
2. בכניסה לבניין בו אנו שוהים מותקנים גלאי תאורה אוטומטיים. ברגע שנכנסים למבואה נדלק אור ואחרי מספר צעדים אור שני. גלאי נוסף מותקן מול דלת הכניסה לדירה הספציפית שלנו ומדליק אור שלישי. בבניין דיירים גויים נוספים ואין אפשרות לכסות את הגלאים (מלבד זה שבכניסה לדירה שלנו...). האם אפשר להיכנס ולצאת מהדירה תוך ההדלקת האורות? האם צריך לנסות לכסות את הגלאים בלי לומר כלום לאף אחד?
אודה לכם על תשובה מהירה...
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 4:44:41 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. אם אפשר לדדות את התינוקת, דהיינו לתת לה יד והיא תלך בתמיכה אפשר להקל, אבל לא בעגלה או בכתף.
2. את האור בכניסה לדירה לכסות, ובכניסה לבית אפשר להכנס, ובלבד שיוכח שאין רצון להנות מהאור, עדיף להשאיר איזה אור מערב שבת במסדרון כדי להוכיח שאין רצוני באור זה.