שבת וכיבוד הורים

השאלה: אבא שלי עושה קידוש לא כמו שצריך  לא הולך לבית כנסת , יוכל לדבר מאמצע ,או לעצור  ,   אם אני או אמא שלי יוכלות לעשות כי אנחנו הולכות לבית כנסת או שיותר חשוב כיבוד אבא ? אפשר ללכת לבית כנסת אחר קפה עוגה לאישה חולה היא צריך לעשות קידוש לעצמה או יוכלה לאוכל בלי קידוש לפני התפילה  תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 5:58:37 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. חשוב לשמור על כבוד אב, ואם הוא אומר את הברכות כפי שצריך, ואת יוצאת ידי חובה, אין צורך לשנות ולעשות קידוש מכיוון שזאת יכולה להיות פגיעה קשה. ובייחוד אציע לך להתפלל תפילת ערבית של ערב שבת, כך שכבר עשית קדושת שבת מדאורייתא ואז הקידוש הוא רק מדרבנן.
2. אישה חולה יכולה לשתות ואפילו לטעום עוגה קודם התפילה.