שטיפת כלים בשבת

השאלה: בעלי נוהג לשטוף כלים בשבת רק עם סקוץ´ מיוחד לכך. אני לא רגילה לזה מהבית ולטעמי הכלים לא מתנקים כך. יוצא מצב שאחרי שהוא שוטף את הכלים אני צריכה לחזור אחריו וזו סתם טרחה.
האם ישנה אפשרות שבעלי יקל מעלי את העבודה וישטוף את הכלים עם סקוץ´ רגיל?

תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 1:48:33 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

בסקוצ´ רגיל יש בעיית סחיטה, לעומת זאת בסקוצ´ מפלסטיק אין בליעת מים בתוך החוטים ועל כן אין בהם איסור סוחט ומותרים בשבת.
אם הנושא מטריד כדאי אולי לעקוף את השאלה על ידי כלים חד פעמיים יפים וכד´.

חודש טוב ושבת שלום