שימוש בצמיד טכנולוגי (צמיד חכם) בשבת

השאלה: שלום רב. שמי אהוד קרימר ויש ברשותי צמיד טכנולוגי שמודד את מדדי הבריאות ומשדר לסמרטפון דרך בלוטוס , לאפליקציה יעודית בטווח זמן קבוע. יש עליו לחצן מצוקה שעובד רק שהסמרטפון הייעודי שלו עובד ובטווח קליטה כמו כן, ללא סמרטפון הוא אוגר את המידע במהלך 72 שעות. לחצן המצוקה מכבה את המכשיר לאחר לחיצה ארוכה של 8 שניות. השאלה שלי האם ניתן ללכת עם הצמיד בשבת ובחג. מצד עצמו, לא ניתן לראות דרכו מדדים ישירות אלא דרך האפליקציה בברכה. קרימר אהוד

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ג אדר תשע"ז 13:02

שלום

 יש מספר סוגים של צמיד חכם.

בחוברת אמונת עתיך 114 בהוצאת המכון,  בעמוד 75 פורסם מאמר של הרב רוזן ממכון צמת בנושא  זה. מצורפת קישורית לחץ כאן