שימשו במצלמה בשבת כתחליף לעינית בדלת דירה

השאלה: האם מותר להשתמש בשבת במצלמה שמהווה תחליף לעינית שבדלת דירת המגורים, מצלמה שמותקנת מעל הדלת ובתוך הבית רואים על מסך קטן באופן קבוע, מי מעבר לדלת?

אם התשובה שלילית, מה קורה אם לא כיבו את המצלמה בשבת, האם נמנעת הכניסה לדירה בשבת?

האם יש הבדל בין מצלמה שמחוברת למכשיר המקליט את הצילומים באופן קבוע לבין מצלמה שרק משקפת את הנעשה מעבר לדלת ללא הקלטה?

תודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 4:56:36 AM
ס"ד

שלום וברכת ד´

באופן עקרוני יש לכבות את המכשיר בערב שבת, אולם אם שכחו אפשר לפתוח את הדלת בשבת, אלא שישתדלו לא להביט על המסך וישאלו מי שם? (כפי שהיה נהוג פעם).
אין הבדל אם נעשית הקלטה או לא.

צום החמישי לששון ולשמחה