שכר עבודה בשבת

השאלה:

אדם שהיה "חילוני" לפני כמה שנים, כעת כבר שומר קלה כבחמורה. אז הוא עבד בשבת במפעל ביטחוני (המפעל עובד בהיתר בשבת). רק כעת גילו שהיתה להם טעות והמפעל משלם לכל עובד יום חופשה עבור כל שבת שעבד. האם מותר לו לקבל את הכסף ? יש לו יסורי מצפון ואינו רוצה בכסף -ראוי לציין שאולי מותר היה לו לעבוד אך הוא עשה זאת כחילוני ונסע וחזר ועוד חילולי שבת נילווים. תודה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

יש מעט שיבוש בלשון השאלה ולכן אחזור על השאלה: האם מותר לו
ליהנות משכר שבת על מלאכות בהיתר. אם המפעל עבד בהיתר כגון
לצורך פיקוח נפש כמו רופא בבית חולים השכר מותר ובפרט שהוא
ניתן בהבלעה של שאר הימים. אולם אם השכר על מלאכת איסור
אפילו הוא עובד 'בהיתר' כגון נתבים המכניסים ספינות לנמל ביום השבת
אסור לו ליהנות מהשכר.