שמירת שבת

השאלה: שלום רב לכולם .
אני בחור שגדל בבית דתי מסורתי אבל בגיל הבגרות התנתקתי לחלוטין מהדת .אני מעוניין היום לחזור למקורות היהדות ואני מתחיל להתחזק לאחר שטעמתי את כל החומריות והריקנות שיש בחילוניות .אומנם אחד הדברים שהכי קשה לי איתם זה שמירת שבת .השאלה איך אני יכול לדעת מה מותר ומה אסור למעט מה שכבר ידוע כמו אור חשמל אש וכו..

2. אני קורא תהילים ובתורה בבית לבד האם יש לזה משמעות ?
3. האם אפשר להתפלל מנחה לבד ?
תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 2:50:29 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. היום ב"ה יש המון ספרים העוסקים בשאלה זו של התנהגות האדם בביתו. יש ספרים בלשון פשוטה מאד ויש ספרים שהם מורכבים מאד. בין בעלי הלשון הפשוטה אפשר להכליל את השמירת שבת, ילקוט יוסף, הבית היהודי.
2. תהילים זה תמיד טוב לקרוא.
3. אפשר, אולם לכתחילה כל התפילות יש להתפלל בציבור, כיוון שבצבור הקב"ה נמצא ושומע אל התפילה יותר מאשר כל יחיד בביתו, אמנם אם אין ברירה מתפלל ביחיד.