שמירת/חילול שבת

השאלה: שלום,

שאלתי היא כזו: אני דתיה, מתגוררת באזור המרכז. חברי הוא חילוני ומתגורר בירושלים. ביום שישי הקרוב הוא הוזמן למפגש חברים במרחק נסיעה מביתי, אליו הוא מתכנן להגיע. לפתחנו 2 אפשרויות:
האחת, שיסע חזרה מהמפגש לירושלים (בתוך השבת)
השניה, שיסע אליי ויבלה אצלי את המשך השבת (תוך שמירתה).
חלופה שלישית של לינה אצל החברים אינה קיימת.

השאלה היא, האם חילול השבת שנצרך ממנו בנסיעתו אליי נכלל כאמור בחילול השבת שיתבצע בכל מקרה אם יסע חזרה לירושלים ולכן הוא בגדר עדיף - שכן לפחות באופן חלקי תישמר השבת אצלי. או שאין זה ראוי שאבקש אותו לחלל השבת בנסיעה אליי?

תודה מראש,
נ.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 12/30/2012 10:35:10 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש אפשרות שלישית והיא שתזמיני עוד שתי בנות ושני בנים, ואז לא יהיה ייחוד בליל שבת. אולם אם גם זה לא אפשרי, אין אומרים לאדם עמוד וחטא בשביל שינצל חברך. ומכיוון שאיסור ייחוד גם על הבת הוא, על כן עדיף שהוא יעשה את הטוב בעיניו, ואת לא תכשלי באיסור ייחוד.