שקית חימום מזרעי פשתן

השאלה: למשיב שלום,

קנינו שקית חימום לחורף המכילה זרעי פשתן הנועדה לחימום במיקרו.
רציתי לשאול האם מותר להניח בשבת על הפלטה שקית שכזו כדי שתתחמם (וכך גם אנחנו נוכל להתחמם ממנה לאחר מכן) או שמדובר בבישול?

תודה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 5:43:27 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הזרעים כבר בושלו קודם שבת במיקרו ביום חול, וא"כ אין כאן בישול חדש, והרי זה בישול אחר בישול ביבש שמותר להניח על פלטה. צריך רק להניח שקית זו על כלי שלא יהא כמחזי כמבשל, ועל כן אפשר לחמם שקית זו בשבת בפלטה, אם מונח על פלטה דבר מה שיש בו הפסק אויר.