תולעי מעיים בשבת

השאלה: שלום רב

בתי הקטנה סובלת מאוד מתולעי מעיים ובזמן האחרון כמעט בכל ערב אני "צדה" כמה וכמה תולעים שיוצאות החוצה ומאוד מציקות לה.
מה עליי לעשות בשבת? בשבת הקודמת הוצאתי הרבה מאוד תולעים והשתדלתי מאוד שלא להרוג אותן אך זה מאוד קשה וחלק מתו בטעות. וכן שמתי אותן בטישו בפח, ואח"כ חשבתי שאולי עברתי על איסור צידה.

תודה רבה
עידית

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 2:17:51 AM
בס"ד

שבוע טוב

קבלתי את הדברים רק במוצאי שבת, ואני מקווה שלשבת הבאה כבר לא תצטרכי לכך.
אין איסור צידה בתולעים אלו, אלא שיש לסלקם בצורה שלא יהיה טלטול מוקצה, וכן לא להורגם, זה שהם מתים מעצמם לאחר מספר דקות לא מהווה איסור.

רפואה שלמה

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי.