תפילת מנחה של שבת

השאלה: יום טוב רבנו,
אני רוצה לשאול שאלה אחת רק.
אני רוצה לדעת למה אומרים ´´צדקתך´´ בשבת
אבל רשום בסידור שבימים שאין בהם תחנון לא אומרים בשבת ´´צדקתך צדק´´ אז איך זה הגייוני??

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 2:37:26 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הטור (סי´ רצב) כתב בשם הגאון שר שלום מכיוון שמשה רבינו מת בשעת המנחה, ובזהר הביא שגם יוסף ודוד מתור ולכן אומרים ג´ פעמים צדקתך. והטור הביא שיש מדרשים שמסבירים את הטעם לאמירת צדקתך משום שהרשעים חוזרים לגיהנום במוצאי שבת, א"כ אנו מקבלים עלינו צדוק הדין.
הנאמר הוא שאם במקום שבת היה יום חול, ובכל אופן לא היו אומרים תחנון (בגלל שמחה, אז אין אומרים אפילו בשבת.