VERY HOLY

השאלה: שלום כבוד הרב!

לפני מספר שבועות נתקלתי במהלך טיול בטולדו (ספר), בקלף מספר ודברים ומגילת אסתר, אשר נמצאים בחנות (מיועדים למכירה, על פי טענת המוכר הם מהמאה ה-18 והוא רכש אותם כחלק מאוסף תשמישי קדושה לפני מספר שנים.
אציין כי בעל החנות אינו יהודי ובחנות במדפים סמוכים נמצאים פריטים נוצרים ומוסלמים.
לצערי איני יודעת הרבה על דרגת חומרת הדבר, אך עד כמה שידוע לי הקלף מספר דברים הוא VERY HOLY, ומקום זה אינו נאות עבור פריטים אלה.
אין לי את האפשרות הכלכלית לרכוש את הפריטים, ואין לי כל עניין ריווחי, מלבד לכתבים אלו יעברו לידיים יהודיות.
אשמח אם תידע אותי במידה ואני טועה לגבי חומרת הדברים, וכן עם ידועה לך דרך בה ניתן להוציא את הכתבים, או יהודים שיש להם עניין בפריטים.
אציין כי יש בידי תמונות וכן צילום וידאו של הפריטים (במידה ויעניין משהו לראות את הפריטים).
אודה לך במידה ותוכל לחזור אלי.

תודה רבה
לינת
linat2@bezeqint.net

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/17/2013 1:35:45 AM
בס"ד

שלום לך לינת

קיבלתי את מכתבך, ברור שיש בכך בעיה הלכתית, אולם אינני יודע מה ניתן לעשות. אני הפנתי את המכתב ששלחת אלי ליהודי שמטפל בכתבים עתיקים והוא יגש לבדוק את העניין.
תודה על תשומת הלב.