אותיות דבוקות במזוזה

השאלה:

שלום כבוד הרב
במזוזה שלי התלבטתי אם שתי אותיות דבוקות ושאלתי עוד אנשים והם גם התלבטו.
הלכתי לסופר שכתב לי את המזוזה והוא אמר שבאמת קשה לדעת. הוא הוציא זכוכית מגדלת ובעזרתה ראה שזה לא דבוק. השאלה שלי זה אם זכוכית מגדלת זה בסדר? או שצריך לראות את זה בראייה רגילה.
תודה ושבת שלום.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

המזוזה כשרה
אומנם הההלכה בנויה על הראיה הטבעית אך במקום מסופק ניתן להכריע את הספק ע"י זכוכית מגדלת.  הסופר יכול לגרד עם סכין את המקום שבו הן סמוכות ביותר ובלבד שלא יהו אותיות שם השם.