אזכרה בבית קברות

השאלה: שלום,

רציתי לדעת האם ישנו ביסוס הלכתי לכך שאישה בהריון לא תכנס לבית קברות.
אם כן, מהם המקורות.

האם יש הבדל בין להכנס לבית קברות בהריון לאזכרה של אדם זר לבין אזכרה של הורה.

תודה ובשורות טובות.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/17/2013 1:13:57 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין מקור הלכתי מובהק למנהג זה, עיין במנחת יצחק ח"י סי´ מב, שהביא את המקורות המפוזרים בשאלה זו, ובעיקרו הוא מנהג שנהגו נשות אשכנז. אשה בתחילת ההריון שלא ניכר ואיננה רוצה שידעו את מצבה יכולה להכנס לבית עלמין. אין הבדל למי האזכרה, אלו שלא נכנסות אינן נכנסות בכלל, אפשר בבתי עלמין לעמוד מרחוק ולהתפלל עם מי שעלה עד הציון.