אני צריכה תשובה דחוף תודה

השאלה: בספר דברים יש ציווי לא לפחד במלחמה ולא לברוח מהאויבים. הבנתי את טעם המצווה וכו´ אבל לא הבנתי איך אפשר לצוות על אדם לא לפחד? הרי זה דבר בלתי נשלט

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/17/2013 12:55:15 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אדם צריך להכין את עצמו למצבים אלו, ללמוד על מהות המלחמה ותפקידה, ואז כשמגיעה חלילה שעת הקרב הוא מוכן ומוכשר לעבוד את ד´ כמצוותו. כפי שאנו עושים אמון לפני דברים מסוימים וכשמגיע הזמן האדם כבר בקיא בכל המהלכים. ובשעת מלחמה אסור להכניס עצמו לפחד, אלא להלחם כפי שהתרגל ולמד בלא פחד.