ביאור לשות ישועות מלכו יו"ד סו

השאלה:

בשו"ת ישועות מלכו חלק יו"ד סימן סו מציין הרב מקוטנא לחשש שחשש המהר"ם אך לא מפרט בכך. שאלתי מה היה חשש המהר"ם ומה המקור לכך? עוד מציין שם שהיתה מחלוקת בזמן המהר"ם בין יושבי א"י ליושבי אשכנז וצרפת על הספר מורה נבוכים. שאלתי במה מדובר והיכן אפשר להרחיב על כך?

תודה רבה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

המהר"ם חשש לפרנסת העולים לא"י בימיו כשמקורות הפרנסה לא היו איתנים. כמו"כ היתה מחלוקת אם מותר לעיין המו"נ כיון שדרכו היא פילוסופית ובאשכנז חששו שיעסקו בפילוסופיה ויפסיקו מלימוד תורה וימשכו לאומות העולם על כל המשתמע מכך. כיון שהרמב"ם היה מקובל על בני א"י כמרא דארעא ישראל כניסת ציבור שחולק על דרכו הפילוסופית של הרמב"ם יצרה מחלוקת בין יושבי הארץ. ריכוז של הנושא לא זכור לי עתה.