האם מותר לתת צדקה לאדם חילוני?

השאלה: לרב שלום, אני יודע שזה לא מוסרי לא לתת צדקה לאדם חילוני ולאדם שומר מצוות כן לתת , זה אפילו די גזעני. יתר על כן אני יודע שמצווה לתת צדקה לכל אדם מישראל .
אך,חילונים רבים (לא כולל אנשים חולים שמשתמשים לצרכי תרופות... חולי סכרת וכדומה) משתמשים עם הכספים האלה לצרכי הנאה :סיגריות , טלוויזיה , אלכוהול, וכד´.
מה עלי לעשות? האם לתת צדקה לכל אדם? האם זה נכון לתת רק לארגונים שאני יודע שהם נותנים באמת לנזקקים שמשתמשים לצרכי הבית ולצרכי תורה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/17/2013 1:10:51 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אדם צריך להשתדל לתת צדקה רק למי שהוא עני אמיתי שהצורך באמת נדרש לצרכים אמיתיים, ולכך צריך שיהיו הנותנים מכירים היטב את המקבל.