היחס לעין משפט נר מצוה

השאלה:

אני מעונין לחנך את תלמידי לפתוח רמב"ם בסוף סוגיא.
כיצד להתייחס כאשר הציון להלכה אינו נראה הגיוני? האם העין משפט הוא סוג של פרשן ועלי לנסות ולהבין את הקשר? (כמובן שיש מקרים בהם הוא מפספס בהלכה למעלה או למטה ואיני מדבר על מקרים כאלו)
לדוגמא ציון יב בפרק ג מסכת מגילה (הפניה הל תפילה פי"ב הלכה י).
או שאתייחס לכך כטעות או שינויי גירסא וכדו?
תודה מראש

התשובה

הרב יעקב אריאל |

העין משפט נר מצוה אינו פרשן, אלא מציין רק את לשון הגמ' אם היא נזכרת ברמב"ם ובשו"ע. לפעמים ההדבר עלול להטעות כי הרמב"ם מצטט לפעמים את לשון הגמ' במשמעות שונה וצריך לעיין במפרשי הרמב"ם
אך עצם ההרגל לראות את ההלכה בצמוד ללימוד הסגיה הוא חשוב.
מומלץ על לימוד הלכה ברורה וללקט לתלמידים קטעים מבירור ההלכה