דרך לימוד גמרא

השאלה:

בס"ד שלום וברכה.
אני בוגר ישיבה קטנה (לאומית) ולומד כעת בישיבה גבוהה בשיעור ב.

הורגלתי בלימוד סדר בוקר בעיון וצהריים ערב בבקיאות. לאחרונה התוודעתי לשיטה שונה שמדגישה יותר את הלימוד בעיון שבה לומדים רוב היום בעיון ובעמקות. בעזרת ה ברצוני להיות ת"ח ואני מעוניין לדעת האם שיטה זו אכן תקדם אותי או שעדיף יותר להמשיך במתכונת העכשווית? מה צריך להיות ההספק בלימוד עיון? תודה רבה לכבוד הרב אשמח תשובה מפורטת כיוון שנושא זה מעסיק אותי רבות לאחרונה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

הדרך הראשונה נראית כנכונה יותר
לימוד בקיאות לבד אינו בונה תלמידי חכמים. מאידך גם לימוד איטי
של עשרה דפים ל'זמן' ג"כ אינו מגדל תלמידי חכמים