מזוזה במרפסת

השאלה:

שלום לכבוד הרב,
יש בבית מרפסת, גדולה מ4X4, והיא היתה פתוחה בלא גג, ואעפ"כ בעל הבית הקודם, שם מזוזה בימין הנכנס למרפסת. עכשיו הוספנו גגון, ולכן דינה כחדר ממש, ואם כן- האם צריך להסיר את המזוזה ]משום "עשה ולא מן העשוי"[ ולשים אותה מחדש? וכן, האם צריך לברך על קביעה זו? אין אנו אוכלים, ישנים וכו במפרסת. לעיתים רחוקות אנחנו נותנים לילדים לאכול שם, ושימושה העיקרי הוא לצורך עבודות מלוכלכות (צביעה וכד) ילמדנו רבינו.

בברכת התורה והארץ,

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אם למרפסת אין כניסה חיצונית שממנה אפשר להיכנס לבית י"א שצריך
שהמזוזה תהא מימין הנכנס למרפסת ('דרך ביאתך') ולדעה זו המזוזה
נקבעה במקומה כדין לכן נראה לענ"ד שליתר הידור תקבע את
המזוזה מחדש לאחר בדיקתה אך ללא ברכה, שהרי ייתכן שהיא היתה
בצד הנכון .