מכירת ספר קודש לגויים

השאלה:

האם מותר למכור לגויים ספר קודש כמו חומש? האם יהיה הבדל בין חומש לבין משנ"ב, למשל ? זו מכירה באינטרנט, כך שאין היכרות אישית, מן הסתם רוכשים מתוך כבוד ולא בכדי לבזות את הספר.

כמובן שאני לא מדבר על ספר תורה ממש.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

הכבוד שאנו רוכשים לספרי קודש אינו ככבוד של גויים וברור שלא ינהגו בספר כזה בכבוד כגון הכנסתו לשירותים או הנחת ספרי חול וכד' עליו. כמו"כ יש מן האחרונים שאוסרים בגלל לימוד תורה לנכרי. ולכן אם היה ניתן להימנע - עדיף, אם חייבים למכור לכ"א, ניתן להסתמך על המתירים ועל כך שאיננו יודעים מי הוא הקונה. לגבי עדיפות עדיף למכור להם תנ"ך ולא משנה ברורה וכד.