מצוות תפילין

השאלה:

שלום הרב,
אני מאד מעוניין ללמוד ולהעמיק על מצוות התפילין. אני בצבא ולכן לא יכול ללמוד סוגיות מלאות ומובנות, אלא רק דברים יותר נגישים.

חשבתי לעשות לעצמי צורת לימוד חוויתית המשלבת בין ההלכות (מה שרלוונטי למי שלא מעוניין להיות סופר סת"ם) ועל עומקה של וטעמיה היותר פנימיים/נפשיים של המצווה. אודה מאד לרב אם יפנה אותי למקורות או ספרים שדרכם אני יכול לבנות לעצמי את הלימוד הזה, או אם יש ספר אחד שדרכו אפשר ללמוד הכל.

תודה רבה לרב חתימה טובה.

יגדיל תורה ויאדיר לאורך שנים טובות וארוכות.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

איני מכיר ספר המרכז את הדברים שאתה מחפש אולי תעיין בספר כתבי רבינו בחיי בערך תפילין וממנו תעבור לכתוב בספרי גדולי ישראל אחרים.