נדר לצדקה

השאלה:

בס"ד
לכבוד הרב שליט"א,
יש ברשותי קו טלפון סלולרי עם מבצע שיחות מסוים שאינו בשימוש. מקו זה יש לבצע שיחה אחת בחודש כדי לא לשלם קנס דבר המעיק עלי, ולכן החלטתי לתורמו לארגון צדקה.
התברר שחברת הסלולר מסכימה להעביר בעלות הקו ממני לארגון הצדקה, אולם איננה מוכנה להעביר את המבצע כי היא טוענת שהמבצע הוא עבורי בלבד.
אחד מעובדי החברה אמר לי שהוא יוכל לעקוף את החברה ולהעביר גם את המבצע שעל הקו (ולא רק את הקו עצמו) לרשות ארגון הצדקה אך אינני מעונין במעשי תרמית, ורצוני לנתק את הקו מבעלותי לחלוטין ולהחזירו לחברת הסלולר.
האם לשם קיום נדר צדקה יש לעקוף את החברה כנ"ל אני אינני מעונין בצעד זה ורוצה לנתקו לחלוטין.
האם אוכל לנתק את הקו ללא התרת נדר או שמא יש צורך בהתרת הנדר (נדר לצדקה)?

לתשובת כבוד הרב אודה.
ברכה,

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אם נדרת או החלטת לתרום את המכשיר והקו לארגון צדקה ואינך עושה זאת (אף מסיבות מוצדקות כמו שתארת) אתה צריך להישאל על נדרך.

אם רק חשבת ולבסוף לאחר הבירורים החלטת שמחשבתך לא יכולה צאת לפועל אינך צריך להתיר.