סדר העדיפויות הערכי בצדקה

השאלה:

שלום לרב אריאל "יעקב חבל נחלתו".

כידוע, רבותנו הקדושים קבעו את הכלל "עניי עירך קודמים" אבל לא קבעו כלל במישור הערכי של הצדקה. הכוונה כיצד לתעדף עפ"י מטרות הצדקה שהם: מוסדות תורניים, גמ"חים על טהרת הקודש לתפילין, מקוואות וכו, מזון לעניים, בתי תמחוי, פדיון שבויים (כגון יד לאחים), מניעת הפלות (כגון אפרת) ועוד ועוד. כיצד ניתן לתעדף אם בכלל מישור זה של נתינת צדקה ? כוונתי למי שאינו יכול לתת לכל מטרות הצדקה הקיימות.

הרבי שהיה נשיא ישראל האמיתי אמר שיש לתעדף מוסדות של תלמוד תורה מכיוון שאלה הנם "עסקיו" הישירים של הקב"ה. האם לדעת כבוד קדושת הרב יש לתעדף בסדר מסויים הקשור למטרות הצדקה ?

בברכת גמר חתימה טובה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

כיון שאיני יכול להעדיף אחד על גבי משנהו נראה לי לחלק את הצדקה למה מוסדות.