עלוי נשמה

השאלה: שלום רב.
אני בשנת אבל על אבי (ומורי) ומאז חזרתי בתשובה והתחלתי להתקדם בידעותי ביהדות. אני מתפלל 3 פעמים ביום ואומר קדיש. ומשתדל להשתתף בשעורי תורה.
ההיתי רוצה לעשות עוד דברים לעילוי נשמתו של מור אבי.
יש לי מקום (כמו ישיבה כזו) שאני לומד בה..ואני יכול לבקש שילמדו אותי שם מה שאני רוצה, יש לי עוד 4 חודשים עד סיום השנה.
רצתי לדעת מה אתם ממלצים לי לעשות? קראתי לגבי כמה אפשרויות ללימוד:
1. מסכת כלים פרק כד.
2. מסכת מקואות פרק ז.
3. בילקוט יוסף היה רשום שכדאי לגמור מסכת עד סוף השנה ואז להגיד קדיש מיוחד באזכרה.
4. לימוד משנה או משניות.
מה יותר חשוב? האם יש דברים שאני לא יודע עלהם? האם אני יכול להספיק מבחינת הזמן?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 12:22:25 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כל תלמוד תורה לעילוי נשמת הוא מבורך ועוזר לנשמה מאד. אם אפשר לגמור מסכת מה טוב, ואולי בגלל שאנחנו לפני החגים כדאי לסיים משניות, ראש השנה, יומא, סוכה. שאלו משניות קלות ואפשר לגמור עד סוף השנה.