עמדת הרב ישראלי זצ"ל בשאלת רצח מתוך רחמים

השאלה:

אני מעיין כעת בעמוד הימיני סימן לב, בענין הפלת עובר בעל מום גדול, ורציתי לשאול אם יש ברשותכם תשובות או התכתבויות העוסקות בדעת הרב ישראלי, הן בשאלת ההפלה, ויותר מכך בשאלת רצח מתוך רחמים שנידון שם בדבריו.
- כמו כן, האם ידוע לכם משמועות בעל פה אם הרב ישראלי זצ"ל יישם למעשה את ההבנה כי יש מצוה לקצר במעשה את ימיו של חולה טרפה בעל ייסורים גדולים?
טריפה, מצוה להמיתו מדין ואהבת לרעך כמוך.
כמו כן, הוא סבור שם שדין זה נכון עקרונית לגבי בני נח אף כשאינם בגדר טריפה.
בתודה ובברכה,

התשובה

הרב יעקב אריאל |

טריפה אסור להמית או לסייע למיתתו וק"ו בימינו שהרבה טריפות חיים שנים רבות.

כל שדן שם הוא במצב דומה לשאול או לרחב"ת שמיתתם דאית ומקטינים את יסוריהם האחרונים. ואף אצלם מיתתם היתה בידי אדם ולא בידי שמים (חולי וכד'). לגבי עובר שרוב הסיכויים שיהיה בעל מום גדול ופגיעה מוחית התיר להפילו.

אין בידי תשובות מהגר"ש ישראלי בכתב בנושא זה.