ערלה בעץ

השאלה: לפני כ 10 שנים שתלתי עץ תפוז. לפני כשלוש שנים העץ התייבש וחתכתי את הגזע לגמרי(לא הוצאתי את שורשיו מהאדמה). כעת העץ החל לצמוח שוב. ברצוני לדעת האם אני צריך לספור שלוש שנות ערלה שוב.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 5:57:33 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אני מניח שנשארו 8 ס"מ של העץ מעל פני האדמה, ואז אין חובה למנות שנות ערלה חדשות. אולם אם חתכת מתחת לפני האדמה והענפים שיצאו אח"כ יצאו מתחת לפני האדמה יש למנות שנות ערלה חדשות מיציאת הענף החדש מתחת לאדמה.
אם החיתוך היה בין 8 ס"מ עד 0 ס"מ, יש מקום להקל, ולחשוב כפי הישן.

כתיבה וחתימה טובה