עשבים בשמיטה

השאלה: שלום
יש לי עזים, ובחצרנו העשבים כבר מכסים את הדשא...
האם מותר לי לתלוש/לעקור עשביה מהדשא על מנת להאכיל את העיזים? בכל מקרה אני עושה זאת אבל במקום להביא מאחורי הבית - האם מותר מהדשא - ועל ידי כך גם להרויח את ניקויו מהעשביה?
והאם עדיף לכסח במקום זאת?
תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/17/2013 1:28:47 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

השאלה הנידונה היא עשבים אלו יש בהם ספיחים. נראה שאם העשבים האלו אין רגילים לזורעם לאכילת אדם ובהמה, אלא עלו מאליהם הרי שאין בהם איסור ספיחים. ועל כן נראה שאפשר לתת עשבים אלו לבהמה, ואפשר להביא את הבהמה שתאכלם. אולם אם יש שם עשבים שהם מאכל בהמה הרי הם ספיחים ואסור לתתם לבהמה.