קניין תורה

השאלה:

רציתי לשאול את כבוד הרב אם בדורנו יש מקום לחשוש ללמוד תורה במקומות מסוימים, כלומר- האם קניין התורה בישיבה שחורה מהווה עניין נשגב יותר מאשר קניין תורה בישיבת הסדר (לא בעניין שעות הלימוד אלא בעניין עצם התפיסה והאידיאולוגיה)או בישיבה שאין בה מורה רוחני לנסתר כבנגלה.

אודה לרב על תשובתו בס"ד.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

כתוב באדר"נ שמשמת יוסי בן יועזר בטלו האשכולות, היינו תלמיד חכם שהכל בו. ולכן ברוב הישיבות אין מורים לכל מקצועות התורה אלא בעיקר בתלמוד ובפוסקים, יש ישיבות שלומדים אמונה כמרכז הרב והר המור והישיבות הקשורות בהן, ויש ישיבות עוסקים בנסתר. לרוב האנשים מיועדות הישיבות שעוסקים בתלמוד ואמונה ומוסר ולא בנסתר. מעבר ליעוץ הזה כל ישיבה שלומדים בה בקדושה וביראת שמים מתוך כבוד לתורה וללומדיה מכל הזרמים ללא החרמה, ותוך התייחסות לכל מקצועות התורה היא ישיבה שראוי ללמוד בה, ואדם צריך ללמוד במקום המתאים לו אישית שהוא מפתח יחס אישי למוריו ולחבריו.