קריאת תהילים ושמירת מצוות

השאלה:

שתי שאלות לכבוד הרב:
א.)אני קורא בכל יום בע"ה את פרקי התהילים היומיים, האם אני חייב לקרוא אתם לבדי או שמותר לי לקרוא אותם עם החזן בהקלטה?

ב)אני מסורתי, הולך בשבתות לבית כנסת, מניח תפילין בכל יום, אבל לא שומר באופן מלא, האם זה אומר שכל המצוות שלי בטלות בזה שאני מחלל ? כי חבר אמר שהוא שמע שכן .

תודה רבה לכבוד הרב.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. אתה יכול לקרוא לבד או עם חבר או הקלטה (רק עם הקלטה לא בשבת ויו"ט).
ב. המצוות שלך אינן בטלות ובס"ד תקבל עליהן שכר, אבל גם העבירות. וראוי לך אם אתה מבין ומאמין שתתחזק ותתאמץ שלא לעבור על ההלכות הידועות לך. בהצלחה.