שמירת שמיטה בבי´´ס חילוני

השאלה: שלום,
אני נמצאת בשירות לאומי בבית ספר חילוני,המנהלת מעוניינת לשתול בגינה חסות ועוד ירקות ושהתלמידים יטפחו ויאכלו, מורה אחרת ביקשה ממני עצה מה להגיד למנהלת, כי היא יודעת שזה אסור אבל המנהלת לא מקשיבה לה.ואם לא לשכנע אותה אז איזה פתרונות יש?

תודה מראש
תזכו למצוות

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/17/2013 1:39:37 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין לשתול ולזרוע בשביעית, ובודאי במקום שלא עשו היתר מכירה. האיסור הוא חמור שאם המנהלת עומדת על כך שהבת תזרע עליה לסרב, ואפילו אם תפסיד את מקום עבודתה.
אפשר להקל רק בחממות ומצעים מנותקים, יש כיום חממות מיוחדות לבתי ספר. (טל. 086847325).