ברכת הכלה

השאלה: התחתנתי לפני שנה בדיוק ומרוב התרגשות ואיחור של כמה מבני המשפחה לא הספקתי לקרוא את ברכת הכלה לפני החופה.
אני מרגישה פיספוס ושזה מאוד מאוד חסר לי.

האם יש אפשרות לקרוא את ברכת הכלה שנה אחרי החתונה?
אני מעוניינת לקרוא את הברכה אבל רוצה להיות הכי קרובה לטהורה כמו ביום החתונה.
(יש לציין שאני לא דתיה, אך לפני החתונה לא קיימנו יחסי אישות, אני הולכת למקווה, מדליקה נרות בשבת וכו´)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 1:40:15 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אפשר לומר את התפילה הזאת כל פעם אחר המקווה. כמו כן יש בספר חופת חתנים תפילה מיוחדת מאד מרגשת לאשה כל פעם שהיא יוצאת מהמקווה.