ברכת השנים

השאלה:

שלום וברכה

כידוע אנו מתחילים לבקש גשם בברכת השנים רק בז' במרחשוון, כשבועיים לאחר התחלת הזכרת גשמים, מכיוון שאין אנו רוצים שעולי הרגל שחוזרים הביתה, ירטבו בדרכם.
מדוע אין אנו מפסיקים לשאול את הגשמים שבועיים לפני חג הפסח, שכן כל עמ"י עולה לרגל, ועולה לירושלים לשחיטת ואכילת הפסח?

* שאלתי כמה רבנים נוספים שאלה זו!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 11:57:38 PM
בס"ד

שלום וברכת ד' עליכם

אני מצטער שבגלל בעיות טכניות במחשב שלי לא ראיתי את השאלות עד היום (כז ניסן תשס"ג) ועל כן לא עניתי.
שאלתך היא יפה ואינני יודע אליה תשובה כתובה, אולם שמא אפשר לומר שאם שבועיים לפני פסח יאמרו מוריד הטל א"כ הפסח לא יהא באביב שהוא זמן הפסקת אמירת ברכת הגשם ותחילת אמירת טל, ומכיוון שהדין הוא שפסח צריך להיות באביב לא רצו להפסיק לומר קודם לכן.

בברכה נאמנה
בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי.
כפר דרום - גוש קטיף