בתפילת 18 בברכת המתים

השאלה:

בתפילת 18 בברכת המתים, למה אומרים פעמיים מחיה מתים 1-"אתה גיבור...מחיה מתים" 2- "מכלכל חיים בחסד מחיה  מתים ברחמים רבים"

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 1:38:05 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הרבה מהברכות בתפילת י"ח מתחילות בכותרת או נושא הברכה, לאחר מכן פרוט וסיום בברכה עצמה. על כן גם בברכה זו. א. אתה גיבור...מחיה מתים - זה תוכן הברכה. ב. פרוט הברכה כל סדר החיים ומהלך החיים ובתוכו גם תחיית המתים. ג. ברכה מחיה המתים. כן גם בברכת ברך עלינו, ולמלשינים, ולירושלים, ועוד ברכות שיש בהם ג´ חלקים.