גמגום בתפילה

השאלה: שלום רב,
אני בחור מגמגם. די השלמתי עם זה, אבל יש בעיה שבזמן תפילה אני גם מגמגם , וזה מאט בצורה משמעותית את קצב התפילה, לדוגמה בתפילה 18, אני רק מתחיל מתפלל עמוד או שניים והש"צ כבר בחזרה. ותמיד אני נאלץ לבוא איזה רבע שעה , 20 דקות לפני התחלת התפילה וגם נשאר עוד 10 דקות רבע שעה אחרי התפילה.
רציתי לשאול , אם יש אילו הקלות שיוכלו לעזור לי , כמו לא לבטא את מילות התפילה ( גם עם השפתיים , ללא קול- אני גם מגמגם באותו אופן )
? או משהו אחר ?
תודה,בנימין

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 11:27:36 PM
בס"ד

שלום וברכה

אני מבין שיש לך קושי באמירת המילים. על כן אכתוב את עיקרי התפילה שיש לומר.
ברוך שאמר, אשרי, ויברך, ישתבח. ברכות ק"ש, קריאת שמע, ברכת הגאולה, ותפילת י"ח.
אם קשה לך אפשר לומר רק את הפרקים הללו, ובזה יוצא אדם ידי חובה, את כל השאר אפשר לומר בהרהור וכוונה לתפילה.

כתיבה וחתימה טובה