דיבור בין ישתבח ליוצר

השאלה:

שלום כב הרב

בשבת התפללתי שחרית בבית הורי. בין ישתבח ליוצר שמעתי את אמי, שישנה וכנראה התעוררה,מפילה את שפופרת הטלפון ומרימה אותה כדי להחזירה למקומה. חששתי מחילול שבת, לכן קראתי לעברה "אה" מזהיר ולאחר רגע גם "שבת". אני מניחה שנהגתי לא נכון. האם , לפחות בדיעבד, אפשר להקל מכיון שמדובר באמא.

תודה רבה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

כתוב שאסור לספר בין ישתבח ליוצר וסיפור הוא דברי שיחה בעלמא, אבל לברך על טלית או לפסוק צדקה מותר, ולכן מותר לומר מה שאמרת ואף בצורה יותר מפורשת.