האיסור להקדים תפילתו לתפילת הציבור

השאלה:

בשו"ע או"ח צ י מובא שאסור לאדם להקדים את תפילת העמידה שלו לתפילת העמידה של הציבור. מהו גדר האיסור?
א. האם מי שמתחיל להתפלל קודם שהציבור התחיל פסד"ז- מותר לו להקדים?
ב. מי שמתפלל בסוף בית הכנסת בספסל צדדי-האם מותר לו?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. האיסור הוא כפול:

א) הוא אינו מתפלל בציבור. לפי נמוק זה בפסוקי דזמרה יכול להקדים בתנאי שיתפל עמדיה עם הצבירו

ב) משום ביזוי הציבור, לפי נימוק זה גם פסד"ז ראוי להתפלל עם הצבור ולכן אף אם התחיל הרבה לפני שהציבור התחיל בפסד"ז צריך להמתין בתפילת עמידה עד שהציבור יגיע לעמידה.

ב. גם מי שמתפלל בצד כלול באיסור זה.