האם להמשיל להתפלל?

השאלה: שלום רב
אני מתפלל לה´ כבר כשנה על משהו גשמי,ובינתיים לא ממש רואה ישועה בעניין(כמובן שהכל לטובה ומה´)
שאלתי היא האם להמשיך להתפלל או להבין שזה המצב וזהו או להמשיך להתפלל ולא להתייאש

הדילמה היא שמצד אחד ה´ רוצה שנתפלל אליו וידוע שמשה התפלל 500 תפילות ואם היה מתפלל עוד אחת היה נכנס לארץ,מה שאומר שכל תפילה חשובה וצריך להמשיך להתפלל.

מצד שני יכול להיות שאם ה´ לא עוזר לי בזה אז אני צריך להבין שזה לטובה ולהפסיק להתפלל על כך,וגם קראתי בספר המידות שאסור להתפלל על משהו אחד יותר מדאי.

אז מה לעשות?

תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 10:29:25 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אפשר להתפלל על כל דבר, ואנו מתפללים על פרנסה, בריאות קבוץ גלויות וכדו´ כל יום במשך שנות חיי האדם, והקב"ה ברצונו עונה או לא, שהוא רב עלילה. אין להרבות ולהפציר בתפילה מיוחדת, אבל להזכיר בדרך תפילה אפשר.