הלל בליווי כלי נגינה

השאלה:

שבוע טוב הרב
לפני כשנה התחלנו בקיום מנין של קרליבך בראשי חודשים בליווי כלי נגינה בזמן ה"הלל" (זאת לאחר השתתפות בתפילה בבמנין קרליבך צפת שהיתה מאוד מרוממת).

לאחרונה ראיתי שיש שחוששים בדבר בגלל רפורמים וכדומה. האם עלינו להפסיק תפילה זו או שמא בא"י אין לחשוש כיון שהתפילה היא לא באופן קבוע בליווי כלי נגינה.

כמו"כ לדעת החוששים אני לא מבין מדוע הרי המקור לכלי נגינה בתפילה הינו בית המקדש אז מה לנו לחשוש?
תודה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

לא נהגו בדורות האחרונים לנגן בכלי נגינה בבית כנסת בתפילות בגלל הדמיון לנוצרים, ולכן מן הראוי שלא לעשות זאת.