הנחת תפילין

השאלה: שלום כבוד הרב,
האם יש חשיבות הלכתית לאופן וסדר כריכת רצועת התפילין על אצבע האמה, או האם הסדר הוא לפי מנהג אבות בלבד? אם לפי מנהג אבות, מהו מנהג מרוקו? במיוחד ברצוני להבין: האם משנה אם כורכים פעמיים על הפרק האמצעי ופעם נוספת על הפרק התחתון או להיפך?
בברכה, רון

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/31/2013 1:11:15 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כל הכריכות אינם מעיקר הדין אלא מנהגים שונים. המנהג הוא בארץ ישראל לעשות על האמה ג´ כריכות. א. בפרק האמצעי וב´ בפרק המחובר לכף היד. מנהג זה הוא מהאר"י הקדוש, ונתקבל בכל ישראל.