השהייה בתפילה

השאלה: 1.ידוע שכשבן אדם שוהה זמן באמצע תפילת העמידה שרגיל בו לגמור את כולה צריך לחזור לראש התפילה .
השאלה שלי היא:
אם אדם באמצע ברכה מסוימת בתפילת העמידה שוהה הרבה זמן בשתיקה אך לא שיעור שרגיל בו לגמור את כולה ,האם צריך לחזור לראש הברכה משום "קלקול ברכה" כמו שמבאר פירוש המשנה ברורה על סימן קד´ סעיף ה´ בשולחן ערוך, או שלמרות זאת יכול להמשיך מהמקום שפסק בו אפילו אם שהה הרבה זמן כל עוד לא שהה זמן שיכול לגמור את כולה? אם דינו שצריך לחזור לראש הברכה כמו שמבאר כך פירוש המשנה ברורה הנזכר לעיל אז אם למרות זאת לא חזר לראש הברכה והמשיך מהמקום שפסק,יצא ידי חובתו לכתחילה?

בבקשה לענות באופן ברור משום שאני כנראה יסתמך על התשובה שאקבל .

בתודה רבה והמשך יום נעים!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 11:10:47 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם שאלתך הלכה למעשה אנא פרט בפרוט את המקרה, העקרונות כשמגיעות לעולם המעשה הן לפעמים משתנות בגלל תנאים מסוימים.