ותיקין או לא?

השאלה: אני קם לתפילת שחרית במניין כבר שנה ב"ה גם כשאני לא עובד בבוקר. וזה עושה לי את היום נהדר, ממליץ בחום. עכשיו, השאלה, התפילה מתחילה ב 5:30 הודו. זה אומר שב 5:45 אומרים בערך שמע ישראל, ומסיימים שמונה עשרה בערך ב 6:00. והתפילה מסתיימת בערך ב 6:15 ואז כולם רצים לעבודה. לפי הבנתי המועטה זה נחשב למניין פועלים. ולפי הבנתי מניין ותיקין מגיעים לשמע ישראל בנץ ומתפללים שמונה עשרה עם הנץ. אז אני מבין שאנחנו לא ותיקין?! האם יותר מוקדם זה יותר טוב או פחות טוב? ברור שאין כל כך אופציה לשנות דברים כי כולם צריכים ללכת לעבודה. אבל אני שואל מבחינת ההבנה שלי מה עדיף והאם יש הבדל?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 11:02:07 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אשריך שמצאת מנין המתאים לך.

היום הנץ הוא בערך (תלוי במקומות) בשעה 5:55, אתם מתפללים תפילת שמונה עשרה ב 5:50 בערך, כך שאתם מקדימים מעט את נץ החמה, לדעתי בודאי במספר דקות כזה אין להקפיד, בייחוד שהתרגלת למנין מסודר והוא עושה לך נחת רוח, על כן כדאי להמשיך ולהתפלל בו, כיוון שכל שינוי גורם להפסד בכוונות התפילה.