זמן תפילה

השאלה: שלום החופש הגדול מתחיל ואני הולך לקום מאוחר בכל בוקר השאלה היא אם אני קם ב12 או אחת בצהריים מה הדין עם שחרית ושמע ישראל מה צריך לקרוא ומה לא
כמו כן בימי הקיץ החמים רוב היום אני מסתובב ללא חולצה האם מותר לברך ללא חולצה על מאכלים וכו´

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 1:20:39 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ב"ה הגיע החופש הגדול מלימודי בתי הספר, אולם תפילה וקריאת שמע יש לומר בזמן, על כן כדאי לקום בערך 7:30 להתפלל ולאחר מכן לחזור לישון עד הצהרים.
אפשר לברך ללא חולצה, אמנם זה לא מכובד אבל אפשרי בייחוד כשזאת היא הרגילות.